Санна Каллур завершает карьеру…

Inomhus-EM i Belgrad blir min sista tävling! Frän känsla, men också lite vemodigt. Det har smugit sig på mig det här beslutet, men jag tvekar inte att det är rätt. Jag känner mig nöjd. Färdig. Jag har uppfyllt många drömmar jag hade som liten genom friidrotten, så det blir med en känsla av stor tacksamhet och glädje som jag säger tack och hej om en vecka. Elitidrott innebär många uppoffringar, och det är inte bara jag som behöver göra dem. Hela stora familjen är med och pytsar in — och för att det ska vara värt det vill jag springa betydligt fortare. Och det kommer jag inte kunna göra med den träningsmängd jag klarar av. Så nu ska jag njuta som aldrig förr av min sista vecka som häcklöperska! ❤????????????‍♀️#enjoythehardwork

A post shared by Sanna Kallur (@kallur) on

Со слезами удовлетворения и светлой печалью Санна Каллур объявляет, что чемпионат Европы в Белграде будет ее последней гонкой в карьере. ААаах..

Действительно, семья требует внимания. Ну… вот на новый год Санна поехала тренироваться в теплую Южную Африку, взяла с собой дочь четырех лет, там они какое-то время побыли и вернулись в Фалун (какая-никакая, а зима). И ребенок заболел. Из-за контраста температур итд итп. Потом и сама Санна — из-за чего пропустила одну из гонок.

Для болельщика — это решение грустное, но я целиком его поддерживаю.

Спасибо Санна! Tack för allt! Lycka till kära Sanna!!!