Бандзуке на Нацу

Понеділок у Японії був вихідним, тому бандзуке на Нацу башьо, який пройде з 12 по 26 травня у токійському палаці Кокугікан, оголошено сьогодні, у нетрадиційний вівторок.

Зокрема, українські рікіші посіли таких місць:

Шіші. Джюрьо — 7 — схід.

шіші

Аонішікі. Макушіта — 40 — схід.

аонішікі

※※※※※※※

Цікаво було, у який слот потрапить переможець Хару — Такеруфуджі. Схоже, що вийшов найскромніший варіант: 6-й маегашіра. Зате любителя підпоювати неповнолітніх Оносато підкинули до комусубі. Кіса вже привіз бочку саке?

Асанояма доріс, нарешті, до саньяку, але нещодавно отримав травму зв’язок коліна, що, скоріше за все, початок башьо змаже. Добро б — тільки початок. Так, я, персонально, вельми критично відносився до нього, коли він був черговим улюбленцем старечого кагалу, дуже несхвально відреагував на його ковідні пригоди, але зараз, я співчуваю пану, бо він сповна за все розплатився, відбувши рік дисквалу та втративши рангове надбання і ще багато чого. Ці нефартові «бонуси» до покарання, які трапляються з ним регулярно, вже зайве. Особливо, коли правосуддя у сумо вельми вибіркове.

···:.:···

4 тр: Повідомляють із Такасаго-бея, Асанояма не може ндм не тільки робити шіко (основну вправу сумоторі), але й ходити, не шкутильгаючи.. Якщо він повністю пропустить наступний турнір, він потрапить десь у середину макуучі у бандзуке. Й знову прийдеться підійматися кілька турнірів хоча б до саньяку.

З даної точки, повернення до озеки, не кажучи вже про цуну (яку більшість фанатів пророкували як даність), виглядає чимось безмежно фантастичним.

Хто б думав, ага, що стрипбар буде коштувати громадянину чемпіону так багато й аукатись так довго.