Kyūjō

такеруфуджі kyūjō

За три дні до початку Нацу башьо маємо вже два офіційно підтверджені вибуття зіркових борців.

По-перше це Асанояма, як і передбачалося, скоріше за все пропустить увесь турнір.

І сьогодні стало відомо, що травма, яку переможець Хару башьо Такеруфуджі отримав у передостанній день, досі заважає йому нормально пересуватись, а не тільки тренуватись. Пропуск башьо на позиції м6, при несприятливому розкладі у бандзуке, може означати виліт до джюрьо. Можна поцікавитись, чи був прецедент, коли дебютант переможець випадав до другої ліги, повертався і знову перемагав… Мабуть що ні. Точно.

Але питання, наскільки ця травма гомілки важка. Точніше, незручна для великої кар’єри. Яка була майже реальністю, а не пророцтвом ще у 13-й день Хару. І 15-тий тим більше.

Не треба, хлопчику, було робити даме-оші шановному Вакамотохару у день тринадцятий. Камі це явно не сподобалось.

※※※※※※※

І вже є розклади на перші два дні. Оносато в день перший зустрінеться із йокодзуною. Ще невідомо, хто кого буде екзаменовувати. Проблеми Теруна, з яких він пропускає башьо за башьо, нікуди не поділись і не подінуться. А на день другий у нього Дайейшьо, з яким йому завжди складно боротись.

Якщо це буде знову 0-2 — 0-3 зі старту, скоріше за все, Терун буде готуватися до інтаю. Але подітися нікуди з приходом у стайню Хакухо. Який навряд чи дасть Теруну можливість висунутися на місце поточного Ісегахами. Бо ходять обережні плітки, що Хакухові починає подобатись укрупнена школа Ісегахама, і він був би не проти очолити її, змінивши кабу Міягіно на більш звучне і менш скандальне. А Теруну, з барського столу, достанеться Магакі, в кращому випадку. І вічні побігеньки при одвічному другові-портянці. Витийуватий у Терунофуджі самурайський шлях. Що вже й казати.

._.

міягіно 10

Десять друзів Міягіно.

Ну, Енхо на позиції Джьонідан-100 не з числа інтайних же, ні? Бував він секіторі, бував.

···:.:···

фуджі

Традиційні оглядини портретів переможців двох попередніх башьо (перед тим, як їх підвісять.. е, портрети, під дахом палацу Кокугікан). Ситуація для стайні плачевна: один з тріумфаторів точно буде відсутнім на Літньому Турнірі, другий — Терун — як завжди під питанням. Хід за міягінською камарильєю?

Звичайно, це для красного слівця. Найближчій міягінський — це Хакуохо, все ще не дуже дужний, на позиції j8. У чисто Ісегахами є навколопримарні надії на Атаміфуджі. Може Мідорін?

Кажете, я вже списав йокодзуну? Ох. А що робити, людина дуже нездорова. Все це дійство — відтягування неминучого. Або станеться чудо. Зараз такі часи у сумо, що диво дивне — це не програш йокодзуни, а виграш.