Аонішікі — юшьо

даня

Даня учора взяв «кубок» дзьонокучі — із рахунком 7-0. Вітаю з першим здобутком!

На жаль, український секіторі — Шіші — на цьому башьо сковзнув у глибокий макекоші. Що може у бандзуке на січень небезпечно наблизити його до пропадіння у макушіту. Залежно від 14 й 15 дня… Сподіваюсь, висновки від Кюшю буде зроблено належним чином..

Черговий похід за цуною у виконанні Такакейшьо завершився як звичайно. Видати два підряд стабільно високі турніри він не може. А це — одна з певних, загальноприйнятих ознак «великого чемпіона» — стабільність у стратосфері роками. Втім, може це просто некомфортна для сучасного саньяку спадшина дай-йокодзун? Насамперед Хакухо.

Атаміфудзі vs Кірішіма сьогодні. Вирішальний день для головного юшьо. Хтось з них сьогодні достроково забере імп. кубок. Якщо я не общщітался.

Makuuchi Yusho Arasoi:

11 wins
○○○●○●○○○○○○○ O1w Kirishima
○○○○○●●○○○○○○ M8w Atamifuji

9 wins
○○○●○○●●○○●○○ O1e Takakeisho
○○○○○○●●○○○●● S2e Kotonowaka
●○○○○○●○●○○●○ M5w Midorifuji
○○○●●○○○●○○●○ M10e Ryuden
○○○○○○●○○●●○● M14w Ichiyamamoto

Ну так, якщо переможець продує в 15 день, а лузер 14-го дня навпаки. Знову буде суперфінал. І хтось хенканьот. За доброю традицією. Може на цей раз Атамі? Кеша тільки поганому міг навчити молодого своїм вересневим ганьбистим вчинком.

._.

Шіші — на день сьогоднішній уникнув унікального для себе рахунку — двозначного. Але неправильного кольору, зазначимо. 9 чорних шарів у копильці українського богатиря. І тільки 5 білих, зібраних не з самих провідних борців цього башьо. Як ото Такакенто. .. Ну. Буває усяке. Й треба без вагань та мумувождінь починати новий шлях до вищої ліги. Тільки вперед!

А Кірішіма виграв у Атаміфуджі. Атаміфуджі помітно хвилюється на вирішальних стадіях. Це коштувало йому Акі башьо. Й ще під питанням Кюшю, бо треба зробити дуже багато, щоб виграти імператорський кубок. Кірішімі достатньо завтра нарум’янити ланіти Кєшеві. Котрого сьогодні теплим миттєво узяв — 10 разів підряд до того програвавши йому — Дайейшьо. Такакейшьо вже нічого не треба. Суперникові Атаміфуджі Котоноваці, навпаки, дуже потрібне 11 очко для озекіального заліку. Озекіалістично виглядає чотирьохсі… е.. чотирьохпоршневий.