Сотий монгольський кубок

кірішіма юшьо

Щодо розв’язки нинішнього Кюсю б. я не помилився в ащщущщєніях. Атаміфуджі не впорався з Котоновакою. Кірішіма легко виграв (Кєша досить кумедно — як на цунаторі — завершив це башьо, рачки…) у Такакейшьо. І взяв другий у своїй кар’єрі кубок імператора і прочая, і прочая, і прочая.

Що сказати — ера великого сумо канула. Вболівальники радіють нині рахунку 13-2. А 14-1 це тільки у виконанні лише духовно присутнього на дохьо Теруна. Любителі статистики можуть поцікавитись в базі і вияснити, лише 1 раз з 45 перемог Хакухо взяв зі стандартним нині рахунком 12-3. І 9 разів йому не вистачило 13-2, щоб виграти юшьо. 11-4 і кубок — не було ніколи.. ..Коли, наприклад, нє к ночі будь помянутъ, ми відкриваємо бандзуке єдиного кубка Котоошю, ми бачимо, чому тоді була трава зеленіше насправді. Ковбаса була товста за давньоглиняних часів. Які імена, яка потужність й майстерність! 14-1 серед Аси й Хака та решти бігів. Це Здобуток.

Сіє, звичайно, тільки бухтєніє. Я симпатизую Кірішімі (кол. Кірібаямі) і сподіваюсь, що озекська юката йому раптом зненацька стане тіснувата. Гхм.

※※※※※※※

шіші-чійомару

Ну, Шіші не довів себе до цугундера, невиразні 6-9 — відзеркалили два поспіль пристойні виступи на попередніх башьо у лізі джюрьо. Випасти не повинен, але повинен зробити висновки. Що пішло не так. У фінальному поєдинкові Шіші відкатив Чійомару. Що покидав турнір, заліковуючи травму. Загалом, іспити підвалинами макуучі Шіші не пройшов. Треба працювати.

переможці ліг

Переможці решти ліг. Щастя так і випромінюється.

Шануймося.

Слава Україні!