Hhhh…

hokuseiho

Я, власне, ішов повідомити спільноту, що до наступного турніру в Осаці залишається 17 днів, але я не певен, що вдасться накопичувати відео, оскільки відеоприхистки НаттоСумо усі розчинилися у небутті. ..Може й правда, треба колись ставити тверду крапку. Тим паче, що є помітні проблеми із відтворенням (і зберіганням теж) цього добра на гуглодисках.

Однак, знову перша новина у стрічці викликала в мене багатошаровий фейспалм. ХТО?!!! Хокусейхо??? Той, хто на дохьо прикидається мішком з ріпою? А поза — корчить з себе чорного пластилина? Здавалося б..

На цей раз легким переляком ніхто не обмежиться. Чи як?

З іншого боку, чому удивлятися. Стайня Хакухи. Який піп, такі й яблучка в садочку.

А….. В каментах повідомляють ще про звинувачення Хокусейхо у клептоманії. Нібито він очищав кишені барсетки своїх, гм, одностайників, коли ті тренувались…

Жовта преса говорить, що голова ЯАС Хоккаку вимагає відставки Хакухи, тобто оякати Міягіно. Це може бути, з одного боку, безглуздий крах величної кар’єри, заради якої Хак старанно розбивав пики усе борцівське життя. З іншого, кулуарна боротьба, коли =японське лоббі= в асоціації радісно віднайшло привід позбавитися спритного гайдзина.

Ну, а хто ж лікар оякаті, який не забезпечив людські умови та дисципліну в хеї? Однак, як ми-с давно знаємо, проблема ширша і глибша, та охоплює увесь світ професійного японського сумо. Ібо.

Знов ж таки, на тлі всієї цієї нескінченної сумошної веселухи з різноманітними злісними порушеннями глибинного етичного (і законного) характеру, рік покарання для Асаноями за бар з голими дівками??. Сспадєй…

※※※※※※※

Прогноз покарання: пониження отця Міягіно на кілька рангів в табелі ЯАС, певні вирахування з зарплатні. Хокусейхо можуть попросити на вихід з речами. А можуть кріпко пожурити. Все залежить, яку позу займе дисциплінарний комітет, що буде залежить — як договоряться Хакухо і решта старців.

Замнуть.

._.

хак та малий хок

sumowrestling.fandom.com

Все сумніше виявилось — й залишило осадочок. Осадочок в садочку Міягіно. Справа Хокусейхо — не просто голе рукоприкладство, це настільки широке коло правопорушень, що я все ще намагаюся зрозуміти, чому не відкрито карну справу? А просто — гром-н був відпущений із сумо з миром. ЯАС прийняла відставку Хокусейхо за власним б. Та понизила Хакухо(Міягіно) на два ранги з вирахуванням енної частини зарплатні (20% протягом 3 місяців).

Також було висловлено сумніви, чи спроможний пан Хакухо Сьо керувати школою самотужки (бо за його потуранням/схваленням акти насильства у школі перетворились на норму, на протязі майже двох років). Можливо, буде наглядач (супервайзер) від ічімону Ісегахама (=співдружності= шкіл, до якої входить і Міягіно-бея). На невизначений період. [Але, я не спостерігаю серед оякатської мішпухи таку постать, яка могла б схопити хакухівську дупу у жменю та провернути три рази, за і проти годинникової..]

Практично — так, зам’яли.

Проте, в мене з’явилися отакенні сумніви, що Хакухо колись стане прєдсєдатєлєм ЯАС. А саме це було його метою на найближчі роки і — до пенсії. Хоча, хто зна? Чого тільки не забувається, коли тре.

···:.:···

%-((( Так, кінець чарівної казочки про білого бичка.

Маленький мальчик Хакуху знайшов,
Кинув Хоккайдо, в сумошку пішов.
Став секіторі, злився в лайно.
Мальчик дурненький, йому все одно.

···:.:···

Головне питання, чи буде нашкрябано з цієї справи хоч якихось дієвих та дільних висновків, не тільки для до біса наляканого тов. Хакухи, а й для всього =професійного= сумо. Бо насильство в школах — це така традиційна штуковина, на яку звертають увагу тільки тоді, коли вже повилазило. А доки тихо під розвісистими дахами хей, то у Йокосуці все спокійно. Як в старі добрі ч.

А.. Від доісторичних часів до кінця першої половини 20-го століття — сумо ставало прихистком різноманітних неповнолітніх злочинців. Нині же, у кінці першої чверті 21 ст., добропристойна відкормлена японська молодь не бажає більше йти до сумо. Спостерігається брак нових кадрів. Кому хочеться бути вбитим пивною пляшкою? Покалічитись від удару лопати? Бути розкривавленим пультом від караоке? Замордованим палаючим спреєм з балончика (Хокусехіна фішка). Та ще, ще незчисленними видами творчості, налаштованими на знищення людської гідності. На перетворення особистості у залякану безправну безмовну тваринку… Під патронатом віковічних традицій.

Йоханий бобр.

※※※※※※※

О, ця X-ня іще працює..

Стандартні японські вибачення, що заучують з ясельної групи. Соррі, що я не я. Соррі, що корова не моя. Уклін із продільчиком. Повипускали повітря — та й ладненько. І каяття як горобчик той.. це.. Пацан не пропаде. І Хакухо нікуди не подінеться (моментами, ледве стримував посмішку). А той колоритний дядько, що різко та авторитетно перервав пресуху, це якудза?

І мєєєєдлєєєнно зачинялися дверцята чорного фургончика. Якась лажа це все… Театр юного глядача на висілках.

Добренько, Хо-хо крав гроші у соратників, огулював їх вогнем і м.. дрючком, впродовж двох років щонайменше. І що, почесний інтай — це все?

yay

Доки цього покидька не приструнять законним способом, решта сумошних покидьків буде продовжувати його справу, тому що відставка під теплим крильцем [колишнього] оякати… Це як відпустка, помножена на пенсіонерство всеяпонського значення..

Хакуху тут відмазують, дєскать, він в приміщенні школи не жив, та рідко бував, а що відбувається, як водиться, сталіну не докладали… Лалалала. З іншого боку, а що у цей час робив другий ояката стайні, Ішіура? Чому він виявився типа не при справах в цьому розслідуванні? Де його носило? Який в Міягіно-бея взагалі був наставницький нагляд? Схоже, що ніякого.

Яких гусаків ми маємо для (тимчасового?) заміщення Хакухи на посту голови Міягіно? А.. Ічімон Ісегахама налічує лише 11 оякат, включаючи самого Ісегахаму, якого теж понизили за дисциплінарний скандал. (Хорошенький приклад, так?).

Ісегахама (Асахіфуджі), Татеяма (Хомарефуджі), Ошіма (Кіокутенхо), Тамагакі (Томонохана), Кіріяма (Асахішьо), [Міягіно (Хакухо)], Магакі (Ішіура), Асакаяма (Кайо), Томодзуна (Кайсей), Асахіяма (Котонішікі), Аджігава (Амінішікі).

Знаючи Хакуху, кожного з цих джентльменів він зданий обертати на.. пальці. Уявімо, що Хакуху спробує приструнити увалень Кайсей… Пф. Кайо? Хіба що. Кого з колишніх суперників (не беручи дідуганів Томонохану та Котонішікі), котрих він десятками разів віртуозно побивав на різні лади, Хакухо може поважати? По-справжньому, не для галочки.

З іншого боку, це «покарання» від ЯАС — воно точно не для цієї самої пташечки? Вони дійсно бажають імпрувіть стайню та Міягіно самого?

···:.:···

Матеріали, що виказують гнусь бувшого тов. Хокусейхо, виливаються нескінченним потоком. Я навіть не хочу притягати сюди скриншоти… Посилання на вижимку на eng від шановної SumoFollower.

Плюсую в стані скептичного спантеличення:

що робив слон

Можна зрозуміти, чому ЯАС настільки поблажливо ставиться до витівок та прогрьобів Хакухо: й коли він був йокодзуною, й коли він став оякатою. Вони, звичайно, дрібно щемлять його, наприклад, у питанні іменного кабу Хакухо і таке. Але він єдиний, хто може робити сумо (пряму чи опосередковану) касу на міжнародному рівні. Навіть, якщо міжнародний рівень асоціації 2500 років не потрібний, глобальна увага та розголос йдуть на користь їхнім маленьким гаманчикам (до яких шустрий суперклей Хо-хо ніколи б не дотягнувся). Тому як — про етот случай раструбілі по БіБіСі — миттєво, серед головних новин. А це жжж чогось коштує. Вони — японські старці — його ненавидять, але не можуть дозволити собі його погасити, бо це відніме в них добрий шматок дольчевіти.

···:.:···

Ок. Надіюся, можна завершити нарешті цей опус. Оголошено бандзуке на Хару. Раз. Ічімон вибрав наглядача за Хакухою. Їм став 59-річний Тамагакі. У довісок до Магакі. Два.

Хакухо, що не був вихований в японському середовищі, навіть якщо провів в ньому півжиття, ніколи не стане зважати на якогось дідугана, тим більше не йокодзуну в минулому. Схема супервайзерської роботи мені вбачається простою, Тамагакі буде тихо бухтєть, Хакухо буде голосно ігнорувати се бухтєніє. А галочка буде стояти. Усі задоволені.

···:.:···

та, магакі

Це вариво булькати не припиняє. Дѣдушка вирішив залізною рукою загнати хлопців з Міягіно-бея к счастію. Скидається на те, що головне покарання буде направлено не на Хокусейхо чи Хакухо. А на жертв. Отець Тамагакі заборонив бувшохакухівським школярикам виходити за межі хеї, їсти за межами хеї (а так було не зрозуміло?), спілкуватися з людьми з-за меж хеї. Вам не здається, що це помста добрих старців за те, що волелюбні юнаки посміли повідомити про.. акти Хокусейхо? Тим самим порушив славні традиції заповідного терпільства. Колективне покарання концтабору…

Зате жовта преса говорить, щооо… Цей нагляд буде тривати 10 років, після чого Міягіно-бею буде розформовано, на користь інших школ ічімону. Якщо це правда… Розумієте, коли кожна непарна ліва п’ятка сумошного старчєства на ходу вигадує зводи законів, про які прослідовні виховні заходи можна казати? Дике поле мудодерів.

Я ще не можу остаточно сказати, попав Хакухо чи ні? Якесь все показушне, на втіху обуреному спостерігачеві. А в середині вольєра може вони хіханьками хахають?

._.

О.. Ком’юніті пригадує справу Великого Таканохани. Щєєєєєт… =Коли сумні уроки історії не вивчені, це все повертається жорстким фарсом=. Чи як воно там звучить? Токмо Хакухо нікого не хтів реформувати. Просто кайфовать і понтовацца.

._.

Існує думка, що широкому загалу, в тому числі і нам з вами, й половини цієї непроглядної історії не розповіли. І Міягіно-бея цілком та повністю — то така тріщина на тілі усієї сумошної фортеці, що ось-ось перетвориться на безодню, в яку порине усе професійне сумо — та з тельбушками. Й тому — доки не пізно (може, вже пізно) — гайки надо закручувати так, щоб не відрізнити було, де кінчається болт…

Я завжди знав, що Хакухо руйнівник, а не будівельник.

···:.:···

скромний дідусь

nikkansports.com

Жив собі дідусь, нікому не потрібний, як мільярд інших дідусів по усьому сумному планетоїду нашому. І тут — POWERRRR!!! UNLIMIDED POWERRRRRRRRRR!!!!!

power