14 & 15

юшьо такеруфуджі

О май! Такеру виграв у Гоноями з травмованою ногою. Чим зняв усі можливі питання та бухтєнія. Хошьорю виграв у Оносато, що означає вони обидва отримали джюн-юшьо. Отже, ми маємо нового М17 із кубком, а також рекорд, який тримався (і втримався, ха) 110 років, в 1914 році інший дебютант макуучі взяв і виграв башьо. Мої вітання, мої сподівання на чесний і гідний переможний шлях.

Шіші НАРЕШТІ узяв качікоші, переграв не кого-попало, а.. майже колись озекі Вакатакакаге! Однак, я спішу зауважити, що Вака другу половину турніру проводить не найкращим чином. Можливо, є загострення травми. Тим не менш, правила такі, вийшов на дохьо — значить здоровий, жодних виправдань.

[Я залив на гуглу усі вирізки двобоїв Шіші, за Хару башьо. Але не уявляю, що робити з записами двох вищих ліг як таких, в мене є купка від Кінтамаями, різноманітні варіанти Натто, що зливалися з тих ресурсів, по яких він бродив цілий турнір. Я не знаю, куди це вивантажувати, бо це десь 16 gb… А гуглодиск став нині дуже капризною штуковиною… І взагалі, якось це треба причесати.. Пізніше подумаю.]

Міторю узяв почьотную грамоту за виграш Джюрьо. Улюблений нарутовський гопнік Ошьома, хвала камі, залишився другим. Як у випадку із Наруто, так і Касугано нині, жодним чином скандал з насильством не розвивається, хоча поговорюють, що там секіторі бив ногами свого цукебіто (тобто служку, із нижчих дивізіонів). Вже на що вони звичні до такого поводження у сумо (ієрархію і страждання в ієрархії порівнюйте з чим завгодно), однак хлопак убіг з хеї і попросився у відставку. І тут уже не прикриєшся насильством, яке прямо дозволяється на тренуванні, тому що інциденти були у «цивільних» приміщеннях. Але в Касугано все спокійно. Складно порівнювати дії Хокусейхо і поки ще назвемо.. іншого пана на букву Х, але сам факт, що у сумо кожний камішний день не знаходиться місця гідності і нормальним стосункам, промовляє дуже голосно. Але, Міягіно отримав всі горіхи, а Наруто, Касугано і навіть Ісегахама відбулися легким лоскотом. Почому, по кажану. (Соррі, Міторю, за це гімно в абзаці, але що поробиш?).

···:.:···

Ще кілька рисочок.

Чійомару накатив качікоші в макушіті, треба думати, що з мс1 він повернеться до джюрьо.

А ось Аква, скоріше за все, не втримається (хіба що на волосині) і опуститься в макушіту.

Вакатакакаге не зміг, як бачимо, одним рухом пройти джюрьо, але підніметься повище, і може в травні покаже щось більше достойне колишнього секіваке. Але ми не знаємо, що в нього болить. І як воно загоїться.

Бушьодзан наблизиться до границі з макуучі, показавши пристойний Хару башьо. Міторю повернеться у вищу лігу гарантовано.

Вперше за 5345 років легенда Ендо опуститься в джюрьо. Колись найпопулярніший і найоплачуваніший конвертами рікіші зараз переживає не найкращі часи.

Солодка парочка Шьодай та Мітакеуми набрали добрі качікоші і поїдуть на улюбленому лифті на купку поверхів уверх.

Монстр Мьо, Мьогірю, котрий тримав рушника у попередній замітці, може і не вбалансувати на межі макуучі та джюрьо. Буде залежить від десятків рухів інших рікіші, які так майстерно прораховують укладачі бандзуке.

Звичайно, буде внутрішньомаегашірна движуха туди-сюди, нічого нового. Питання, як високо підніметься переможець Хару, ну, попереднього м17 з 14-1 підняли одразу до 2-го маегашіри, Токушьорю. Думаю, м4, в залежності від кон’юнктури. Щось між м5—м3 буде логічним.

Ось, Кірішіма спромігся завершити башьо на позитивній емоції, добротно (у порівнянні з рештою своїх поєдинків) виграв у перебуваючого в нормі колеги Котоноваки. Але кадобан залишається кадобаном. І питання, що з ним відбувається, нікуди не зникають.

Асанояма, скоріш за все, вперше з 21 року повернеться у саньяку. Це покарання за ковідний стриптиз коштувало йому три роки продуктивного перебування у верхах сумо. Я повторю, враховуючи усе це агресивне тупе лайно, яке останнім часом випхалося назовні і розтеклося, його маленькі причуди вбачаються сущою дрібницею, яка не могла коштувати так дорого. Але, як співала Алла Борисівна: фарш неможливо прокрутить назад.

※※※※※※※

asanoyama win

sumokyokai

Додам новий запис за 14 та 15 дні. Бо занадто здоровуща вийшла =таволетта=, просто вже незручно редагувати.

Іронія, що крізь усі пертурбації — на фінальний день претенденти знову Такеру і Оносато. Дорогу молодим.

Такеру програв Асаноямі, Оносато виграв у Абі. Можливий суперфінал. Але. Такеруфуджі буде з Гоноямою. Оносато з Хошьорю. Теоретично шанси більш вірні у Т. Вдвічі. Йому достатньо виграти, хоча б один раз за день. Оносато треба дві перемоги. Це добре, інтрига — гарна річ.

Кеша, збігши від кадобану, знявся і подарував очко Кірішімі, котрий упорно не знімається.

Шіші знову довів себе до вирішення питання =к= або =м= на останній день турніру. 7-7.

···:.:···

Ніколи не можна лікувати по Торікумі. Виявилося, що Такеру отримав травму, важкість якої наразі невідома. І Оносато треба виграти своє, а потім, вельми вірогідно, отримати перемогу у суперфіналі в якості фусену. Такого ще не було, чи як? Чудесатий турнір, як розпочався так і завершується………..