Natsu Basho — 2024 — 4

хакуохо

Хакуохо, як було повідомлено вчора, порвав біцепс правої руки. Тої руки, яка була травмована ще на початку його знайомства із професійним сумо. Це на додаток, до лівого плеча, пошкодження якого й являло собою проблему останніх башьо, на яких він був відсутній, або не дуже присутній — зважаючи на аванси, типу нового йокодзуни за три кроки.

Питання в чому. Він не хоче зніматися і лікувати біцепс. З іншого боку, ефективної роботи при цьому не має, бо фактично він використовує тільки одну руку, ліву, ледве загоєну. Тобто, набрати качікоші буде ще більш складно. Вчорашній поєдинок показав його безпорадність, навіть проти такого пана як Чійосакае, далеко не зірку й джюрьо.

А ускладнити свіжу травму та розбурхати проблемне плече, можна як два пальці об що завгодно. І це може вибити його на більш довгий строк, ніж просте лікування біцепса. В спокої.

Проблема, чи розуміють розумні рішення люди, які вважають, що священне дохьо лікує усі хвороби. Включаючи зламані кістки. Пан Ісегахама (не дивіться на його інтелігентний вигляд — костюмчик, краваточку та окуляри) з їх числа. Ну й сам Хакухо, «той, що зупиняє землетруси однією лівою».

Ще одна проблема: а куди подітись гладкому пацану без освіти, окрім сумо?

Але сумно було б піти по стопах Енхо, який запустив травму, яка запустила його прямісінько у 100-ті джьоніданники. Нема вже куди нижче майже…

···:.:···

Такаясу ж відчув проблеми з попереком знову. Це його фішка. Але він погрожує повернутись на другому тижні. Хоча лікарі рекомендують відпочити два тижні. (А по уму треба взагалі зав’язувати, але це стосується цілої низки борців, починаючи з Теруна та Такакейшьо).

※※※※※※※

Аонішікі 2-0:

… Шіші знову водить якесь му-му.