Natsu Basho — 2024 — 15

аква

Ішьк. Аква перенервувався, зробив три фальстарти, і… був виметений Хакуохою, як завжди — головою униз… Форк. Аква без джюрьо, Хакуохо — з. [Шворк. Я упустив той момент, коли Акуа як би на ‘на фальстарті’ ‘ненав’язливо’ викинув Хакуохо з дохьо та ще ‘випадково’ зацідив тому в пику… Це паскудство. Я такого не чекав від Акви. Тому, все, що він отримав сьогодні — заслужив повною мірою.]

ВАКАТАКАКАГЕ! ЮШЬО!

..Так, то була таки хенка.

Вчетверте Чійошьома перемагає Тамашьохо. Колишній монгол та діючий, поки що. Чійошьома повинен повернутися у макуучі.

Пішоов, Ендо, пішов. Молоток, Шіден!!! Качікоші. Оце вже хороше.

Ну що, Шіші? Ох.. Радує одне, рахунку 5-10 у Шіші ще не було, новизна-с!

Бушьодзан — молодець. Потужно і швидко.

Так, стандартна арифметика провалу Шіші у новому бандзуке проста: 10–5=5 7+5 = J12. Які рухи ще вплинуть? Подивимось за 2 тижні до Нагоя башьо. (Аонішікі, після качікоші 6-1, повинен піднятися десь у район Ms30).

···:.:···

Шьодай забезпечив собі мінімальний макекоші. Нікуди не подінеться. А ось Томокадзе полетить дуже глибоко у джюрьо. 2-13 з позиції м16. Ух.

Ах. Тамаваші таки не уникнув макекоші. Але все одно, 11 поспіль років у макуучі — і сей шлях триває.

Шьонанноумі ○○○○●○○●○○○●●●● так поплив, що далі лише Південний полюс. Ну.. А ще він впустив сьогодні канто-шьо, 2 млн йєн, за хороше башьо (бойовий дух), було б йому видано дідуганством, але тільки за умови виграшу 10-го очка.

Мітя, після качікоші, так більше й не виграв жодного поєдинку. Дійсно заважає травма? Бо розпочав бій дуже активно, а потім нібито замислився: а нащо? І вийшов.

Дайейшьо — 11. Своє діло він зробив.

Чуууу… А Атаміфуджі таки макекоші. Ось вам і хвунт родзинок. [Башьо для Ісегахами дуже жорстке, особливо після двох поспіль юшьо]. Таканошьо навпаки — качі.

Останній незначущий поєдинок Нацу башьо: Вакамотохару — Ура. …Ура пробудився. Ураа. Гхх..

Ну ось, головне. Оносато — Абі. Все може вирішитися швидко, або.. нешвидко. Абі, все в твоїх загребущих.

Абі, ти був на дохьо, чи не був? Таке враження, що Оносато виставив картонну копію пана А.

ФАК. Я намагаюся пригадати, коли переможець башьо був настільки мені огидний. А.. звичайно, Кісеносато у далекому 2017. Яблучко від яблуньки.

Хрон з ним, в дупу ці фрукти.

Симптоматично, що двоє з трьох дійових осіб попередніх скандалів з приниженням-знущанням отримали заохочувальні премії від ЯАС. Ошьома і Оносато. Якби Міягіно був не Хакухо (з яким старці хотіли поквитатися, і поквитались, як вже змогли), десь поряд міг би відсвічувати й щасливий недоторканий бик Хокусейхо.

._.

Гкх. Цікаво, що Кісеносато (ще вчора) наказав Оносато НЕ РАДІТИ виграному юшьо. Уф, що воно таке з цим чуваком? Ми пам’ятаємо з яким скрипом Кіса видряпав свої два нещасні кубки.. і за яких обставин все це було. І скільки юшьо від прослоупочив в трубу. Чи пристало йому казати таке? Особливо коли «учень» може піти набагато швидше і набагато дальше. Пан Кіса дуже дріб’язковий мудак.

···:.:···

japanese only

Хихи.

Це ж тренд. Давнішній, але вічнозелений. Вони не тільки блочать закордонним фанам можливість дивитись сумо, не намагаючись жодним чином продавати (комерціалізувати) перегляд, вони просто забороняють, розправляючись з такими як НаттоСумо, Джейсон, Кинтамаяма, Міднайт, Карла тощо.

Але це одна сфера.

Один мій добрий знайомий канадець розповів, нещодавно, цікаву історію. Свого часу він три роки жив і працював у Токіо і, являючись людиною, що щиро цікавиться культурою та звичаями, в тому числі й кулінарними, добре дослідив багато інтересних й визначних точок токійського «громхарчу», де із задоволенням, естетичним та гастрономічним, проводив часи дозвілля.

Пройшло більше десяти років, він оженився і повіз в цьому році свою дружину у ностальгічний вояж до японської столиці, як раз під час Ханамі, цвітіння сакури, що може бути романтичніше? Надивившись, нагулявши апетит, вони пішли знайомими стежками у ту місцину, у ті квартали, де він так любив заряджатися смаколиками…

І що ви думаєте, усі його улюблені ресторанчики гордо зустрічали їх написами ===japanese only===… Вони цілий вечір шукали, де достойно прилаштуватися, дуже втомилися… І, нарешті, дружина сказала йому: «Слухай, може підемо у Макдональдс?»

Це все його дуже вразило й образило, тому що він наївно вважав себе там «своїм». Але це ілюзія. Як не сумно.

Якщо ви їдете до Японії, будьте готові до того, що вас можуть не тільки не пустити до банальної ресторації, вас можуть не оселити у готелі, відмовити обслуговувати у будь-якому закладі, не пустити до басейну, парку, не продати вам — що завгодно, де завгодно. Якщо ваша пика не сподобається, це неподобство розповсюдиться й на ваші гроші, скільки б їх не було. Сприйміть це спокійно. Бо якщо будете скандалити, прийде японський городовий.