La Primavera

yokozuna's bike ride

terusumo

Майже не видно, але це йокодзуна (єдиний і поки що неповторний) давить педалі. Хоча.. там моторчик. А чим великий чемпіон повинен бути гірше других великих чемпіонів?

Кхє.

Так, в Осаці у неділю буде свято розпочинатись. Як завжди. Терун вийде як минулобасьошний переможець. Кєша у черговому цунаторстві кадобані. Що ще сказати? Пфф. Пора Шіші показати хоча б мінімальний качікоші. А то некошерно. Коли тре було вже освоювати макуучі, Сергій вештається в трясинах джюрьо.

Як дивитися будемо, поки невідомо. Є певна надія на Кінтамаяму, але.. Це лише нарізки вищої ліги.

НаттоСумо?

._.

Нда. Занурився у пошуки новин про майбутню роботу Наттосумо. І побачив, що стайня Міягіно все ще розжарена до безмежного. Гайки тов. Тамагакі було закручено так, що болт розкришився. У новинах кажуть — значна кількість учнів хоче покинути сумо.. Ічімон збереться на екстрене засідання..

Коли люди не вміють працювати з людьми, вони не вміють..

І — так, клянусь святою Горгондзолою, я не припускав, що Хакухо такий дуракъ. Двадцать лет, двадцать лет все собирать, чтобы в один момент все пропало!

Пишуть, що дільце тягнулося дуже давно, пам’ятаємо такого кулеподібного але нелітаючого борця Тому? Який заінтаївся у 2021 ще році. Зараз кажуть — не витримав витівок Хокусейхо. Це (щонайменше, садистські пранки та жарти) тягнулися з моменту появи Хокусейхо в Міягіно. Що покидьком такого ґатунку він був ще у середній школі на своєму-несвоєму Хоккайдо. Хакухо не міг не бачити це. Як ояката, як борець, як семпай, в решті решт. Що зробив. НІЧОГО. Пустив на самоплив? Чи схвалював, згідно зі своєю внутрішньою етикою гопніка, будемо відверті?

А той мощний старик Міягіно, що був перед Хакухой? Не втручався?, скільки там до тієї пенсії, ага, нафіг треба проблем..

Коли такий каловідстійник прориває, місця незагидженого залишається мало.

···:.:···

Холи.. мок.. Никканспорт (це не якась там газетьонка) пише, що школу Міягіно ЗАКРИЮТЬ одразу ж після Хару Башьо. По Хакухові старечим кагалом виказано жорстке незадоволення, йому пригадалось усе, що він капосного робив на дохьо. Усі ліктики та кулачки. А також брак каяття після ситуації з Хокусейхо. Ет сетра.

Оце він таки попав. Поздоровляю.

О… Більш жовті джерела повідомляють, що Хакухо намагався купити мовчання родини однієї з жертв за допомогою грошей. Іншими словами, його діяльність не була бездіяльною, всупереч тому образу заклопотаного майстра, що ззовні будує нове осяяне сумо — і не догледів у себе під носом траблу, з поважних причин…

Тоді це все.

хак

※※※※※※※

тамагакі

Що я за багато років спостерігання за двіжухами в сумошному заповіднику вияснив: що там не вміють працювати з людьми, а ще не люблять брати жодної відповідальності. Скандал з Міягіно виявив обидві сторони цієї шоколадної медальки.

Тамагакі — на фото — впродовж минулих кількох діб проривало на заяви, які жоден грамотний піарщік, а, тим паче, грамотний психолог ніколи б не дозволив. Особливо перед великим турніром. Він деморалізував і без того не в кращому стані опинившихся хлопчаків. Фактично об’явивши, що від Міягіно-беї підуть клаптики по закутках, що колектив буде розділений та розподілений по чужим школам, в яких вони нікому не потрібні.

Тому що — ані він Тамагакі, ані решта оякат ічімону Ісегахама (ані Асоціація) не хоче брати відповідальність по управлінню кризисною стайнею. Бо це трудно, довго і нудно. Забагато треба РОБИТИ. Пра-цю-ва-ти. А хто таке хоче?

Їм простіше закрити школу, навіть якщо дві третини учнів підуть в нікуди. Навіть якщо це буде новий болісний удар по іміджу всього сумо. Навіть якщо і без того тоненький струмочок нових кадрів взагалі висохне.

Байдуже.

Окрім того, вони (ЯАС) від імені оякати Ісеноумі спромоглися образити усю міжнародну фанатську спільноту. Той зневажливо кинув у промові: «Фанатам все одно». Що є діаметрально протилежним фактові, що існує по всій нашій планеті.

НАМ, ФАНАТАМ, НЕ БАЙДУЖЕ, на відміну від старечого збіговиська, яке в теплих крісельцях, якомога нерухоміше, досиджує роки до пенсії…

А знаєте, що найсумніше? Більшість з цих дітей хочуть залишитись під наглядом Хакухо, незважаючи на те, що він ніяким чином не захищав їх. Більше того, підставив, у будь-який спосіб турбуючись тільки про мерзенного гусака із потенційно золотими причандалами. А піклуватися треба про всіх. Інакше це не школа, а колонія.

···:.:···

Хакухо, окремо від борців, відправляють під крило Ісегахами (оякати, безпосередньо у школу Ісегахама-с). Що досить кумедно, як на мене, оскільки. Як ми пам’ятаємо Ісегахама робив те саме, що й Хакухо. В той чи інший спосіб ховав зенки та слухавки від спроб розпізнати насильство в своїй власній хеї. … Ішіуру окремо відправляють десь інде. А борців, схоже, усією компанією візьме ояката Ошіма — колишній Кьокутенхо. Що є самим позитивним моментом з усієї історії цієї паскудної.

Щодо першого дня Хару:

хару башьо

Гм.